Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1962 και σπούδασα γλυπτική στη Προπαρασκευαστική Σχολή Καλών Τεχνών του Πανόρμου της Τήνου, και κατόπιν στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα στο Α΄ εργαστήριο Γλυπτικής.
Εργάστηκα στα αναστηλωτικά έργα των μνημείων της Επιδαύρου και του Παρθενώνα της Ακρόπολης Αθηνών.
Σήμερα ζω και εργάζομαι τα τελευταία 15 χρόνια στην καταγωγής Άνδρο ως εκπαιδευτικός στην Β’/θμια Εκπαίδευση.

Ουδέποτε ασχολήθηκα με τη πολιτική και τα παραταξιακά παιχνίδια που μεθόδευε σχολαστικά η Νέα Τάξη Πραγμάτων για τη βαθιά μας ύπνωση.  Πιστός στο ασυμβίβαστο, ξεχώρισα από τη πρώτη στιγμή το θάρρος του Δημήτρη Αντωνίου την εποχή που μήνυσε για εσχάτη προδοσία όλη τη κυβέρνηση και τους βουλευτές που ψήφισαν τη παράδοση της χώρας μας στους κατακτητές.

Στη πορεία ήρθα σε επαφή με κινήματα της άμεσης δημοκρατίας και αργότερα ιδρύσαμε στην Άνδρο με συντοπίτες, την Ενωμένη Κοινωνία Άνδρου (Ε.Κ.Α.).

Τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν είναι απλά σοβαρά, αλλά άκρως επικίνδυνα για τη μελλοντική διαβίωση στο νησί. Η οικονομική κρίση φαίνεται παιχνίδι μπροστά σε αυτό που προετοιμάζεται πίσω από τη βιτρίνα που ονομάζεται Περιφερειακό Πάρκο. Κι επειδή πάντα λέω τα πράγματα με το όνομά τους, πρόκειται περί πολιτικής αλητείας που μεθοδεύει έντεχνα με τις πλάτες της Γερμανίας και των εταιριών τους, μια άνευ προηγουμένου μαζική επίθεση στο νησί μας.

Η Ε.Κ.Α. φρόντισε να συλλέξει υλικό και μελέτες, και με τη βοήθεια επιστημόνων συντοπιτών μας, ξεκίνησε την ενημέρωση  από άκρη σε άκρη, με την ελπίδα ότι οι πολίτες της Άνδρου θα αποκτήσουν μια επιπλέον γνώση πριν εκπληρώσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η κρίση είναι η συνεχής επαγρύπνηση των πολιτών, η ενεργοποίηση τους στα κοινά και η άμεση συμμετοχή τους στις τοπικές αποφάσεις με δημοψηφίσματα εφαρμόζοντας την άμεση δημοκρατία. Δεν υπάρχουν χαζοί και έξυπνοι, δεν υπάρχουν πονηροί και αγαθοί. Το σαθρό πολιτικό σύστημα που υφίσταται, για να γκρεμιστεί χρειάζεται τη δύναμη όλων.

Θεωρώ ως ύψιστο καθήκον τιμής των υποψηφίων δημάρχων, να δηλώσουν εξ αρχής αν θα ακολουθήσουν τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας. Διαφορετικά οι πολυεθνικές, το ίδιο το κράτος και τα λόμπυ των συμφερόντων, θα τους περικυκλώσουν, και σ αυτό το στάδιο θα βρεθούν μόνοι και αντιμέτωποι όχι μόνο με τον λαό, αλλά και με τη συνείδηση τους.

Η απόφαση μου να συστρατευτώ με τον Δημήτρη Αντωνίου στην ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και στο ευρωψηφοδέλτιο, συσσωρεύει τα τοπικά και τα εθνικά ζητήματα σε ένα πακέτο κοινού αγώνα που δεν έχουν συνηθίσει οι Ευρωπαίοι να αντιμετωπίζουν όπως με τις πολιτικές σαλιάρες που μας κυβερνούν.

Πάμε λοιπόν στην Ευρώπη να φέρουμε την Ελλάδα πίσω. Αν θέλουν να κρατήσουν κάτι από μας οι Ευρωπαίοι, τους χαρίζουμε όλους τους τόμους της ιστορίας και του πολιτισμού μας, τα εδάφη μας ποτέ.

Χρειαζόμαστε τη ψήφο όλου του Ελληνικού λαού γιατί αυτή θα είναι και η δύναμη μας, όχι ως ευρωβουλευτές, αλλά ως εκτελεστές εθνικής εντολής.

Κίμων Μανέτας
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής
ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου