Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΑΠΟΛΥΣΕΙ" ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ

Μέχρι σήμερα το νησί δεν το κυβερνούν οι κάτοικοι όπως ορίζει το σύνταγμα, αλλά εκπρόσωποι των πολιτών που εξυπηρετούν τις κομματικές τους θέσεις και το ατομικό συμφέρον.

Αποδεχόμενοι τα "καρότα" των υπουργικών αποφάσεων και των ευρωπαϊκών επενδύσεων, παίζουν το βρώμικο παιχνίδι της υποτιθέμενης ανάπτυξης, και αναπτύσσουν μόνο τις προσωπικές τους ανάγκες άπληστα και αντιδημοκρατικά.

Προστατευόμενοι από τα λόμπι των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων της Ευρώπης, αποκτούν λόγο και δύναμη σε ότι λένε και κάνουν, παρακάμπτοντας τις πραγματικές  ανάγκες του τόπου, τις οποίες τις εντάσσουν μόνο στις προεκλογικές διακηρύξεις για να μαζέψουν ψήφους.

Κι όταν μιλάμε για πραγματικές ανάγκες εννοούμε την εργασία, την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη, τις επιχειρήσεις, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και όχι τη  παρακολούθηση και προστασία των άγριων πτηνών μέσω του προγράμματος LIFE για το οποίο κανένας κάτοικος δεν  αποφάσισε εν μέσω κρίσης να απορροφηθούν 1.800.000 ευρώ στις τσέπες  μερικών επιλεγμένων προσώπων και να χαθούν περιουσίες στο όνομα της περιβαλλοντικής προστασίας.

Κανένας κάτοικος δεν επέλεξε να μετατραπεί το νησί σε βιομηχανική ζώνη καταστρέφοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οικοσυστήματα που ισορροπούν εδώ και αιώνες το τοπίο και την αειφορία, για να προσφέρουμε δωρεάν ρεύμα στους εταίρους μας.

Αν επρόκειτο να καταστρέψουμε μέσα σε λίγα χρόνια το νησί, δεν θα χρειαζόμασταν αντιπροσώπους για αυτό, αλλά θα το κάναμε και μόνοι μας χωρίς τη μάσκα των παράνομων και αντισυνταγματικών νόμων για να κρυβόμαστε. 

Άρα λοιπόν, μέσα σ αυτό το πλαίσιο της παγκόσμιας απάτης που μολύνει το περιβάλλον για να φέρνει εφιαλτικές λύσεις, που εξυπηρετούν τη μείωση του πληθυσμού και την αύξηση των κερδών σε λίγους, σταματάμε τη κατρακύλα και αναλαμβάνουμε να διαχειριστούμε το μέλλον του τόπου χωρίς αντιπροσώπους, άμεσα και δημοκρατικά. Η υγιής ανάπτυξη και το τέλος της διαφθοράς είναι στα χέρια μας με αυτοοργάνωση, υπευθυνότητα και πλήρη συνείδηση των πεπραγμένων.

Η ανάληψη του δήμου στα χέρια των πολιτών του είναι η πιο ιερή στιγμή της επαναφοράς της ζωντανής δημοκρατίας που μας έλειψε 2.500 χρόνια από το τόπο, και τη χρησιμοποιεί σήμερα η Ελβετία με όλα τα θετικά που προάγει το πολίτευμα στη σημασιακή και διαχρονική του εξέλιξη.

Ξεκολλάμε από τα κόμματα της πολιτικής υποβάθμισης και αφήνουμε την άμεση δημοκρατία να δουλέψει από εμας, για εμάς.

Ψηφίζω και προτείνω: