Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

ΠΑΝΑΝΔΡΙΑΚΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Οι πολίτες της Άνδρου έλαβαν μια σειρά ενημερώσεων για το ζήτημα ΧΥΤΥ, πρώτα από τις ενημερωτικές συναντήσεις του δήμου σε Άνδρο και Αθήνα και αργότερα μέσα από τις διευθύνσεις του www.kokoras.net αναλύοντας τους κινδύνους περιβαλλοντικής μόλυνσης.
Για όσες και όσους δεν έλαβαν τη πλήρη ενημέρωση, μπορούν πριν ψηφίσουν να διαβάσουν τις παρακάτω ενότητες.
  1. Οι αλήθειες για τα ΧΥΤΥ - Επιστημονική έρευνα
  2. Το σχέδιο ΧΥΤΥ και ο διχασμός της κοινωνίας
  3. Η αλήθεια πονά και θεραπεύει.
  4.  Πανκυκλαδική Διαβούλευση - Τέρμα τα αστεία με τα ΧΥΤΥ.
  5. Ζωή χωρίς σκουπίδια - Ενότητα 1: Οικιακός εξποπλισμός 
  6. Ζωή χωρίς σκουπίδια - Ενότητα 2: Απορρυπαντικά
  7. Ζωή χωρίς σκουπίδια - Ενότητα 3: Κομποστοποίηση
Η έγκυρη ψήφος επαφίεται στη σφαιρική γνώση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν αξιόπιστο.

Για να μπορούμε να έχουμε μια εικόνα αρκετά κοντά στη πραγματικότητα, θα χρειαστεί να ψηφίσουν πάνω από 2000 συμπολίτες μας. Γι αυτό το λόγο το δημοψήφισμα θα μείνει ανοιχτό μέχρι τη κάλυψη των 2000 ψήφων. Επίσης στην εφαρμογή υπάρχει ασφάλεια μη διπλών ψήφων, αλλά κι αυτό δεν διασφαλίζεται απόλυτα.
Όσες και όσοι δεν συμφωνούν με τα παρακάτω, μπορούν να κλικάρουν στο "Other" και να προτείνουν άλλο ένα ερώτημα το οποίο θα προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα. 
Παρακαλώ οι προτάσεις σας να είναι περιεκτικές και κατανοητές.


Η καλύτερη χωροθέτηση για ΧΥΤΥ πάνω στο νησί είναι οπουδήποτε, αρκεί να μην υπάρχουν κοντά χωριά.

Για να εξασφαλιστούμε από τους κινδύνους που ελλοχεύουν σύμφωνα με την έρευνα ανεξάρτητων Αμερικανών επιστημόνων, το ΧΥΤΥ θα πρέπει να είναι οπουδήποτε αλλά εκτός νησιού.

Η πρόταση για κοινοπραξία όμορων νησιών πλησίον της νήσου Γυάρου, για δημιουργία περιφερειακού ΧΥΤΥ, είναι η μόνη που μπορεί να διατηρήσει την ενότητα των πολιτών, να συμβάλλει στη μείωση των εξόδων κατασκευής για κάθε νησί, αλλά και να διασφαλίσει τα νησιά από  μια περιβαλλοντική καταστροφή.

Δεν χρειαζόμαστε ΧΥΤΥ, μπορούμε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε τα σκουπίδια στη γνωστή χωματερή ή να φτιάξουμε άλλη σε ασφαλέστερο σημείο.

Δεν χρειαζόμαστε ΧΥΤΥ διότι θα εξασφαλίσουμε τη μηδενική παραγωγή σκουπιδιών μέσα από τις υποδείξεις των τριών ενοτήτων με τίτλο "Ζωή χωρίς σκουπίδια".


Other
Please Specify:
poll generator

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου