Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Τ.Λ. ΓΑΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Το ανάλγητο και απάνθρωπο κράτος της ρουφιανιάς και της μίζας που εφαρμόζει την αντιδημοκρατική πολιτική της ανισότητας των Ελλήνων πολιτών, έχει διαλύσει την παιδεία και αναγκάζει τους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών να διεκδικούν το ύψιστο δικαίωμα, δηλαδή το δικαίωμα στην εκπαίδευση.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Τ.Λ. Γαυρίου της Άνδρου, ανακοίνωσαν την απόφασή τους, βρίσκοντας αρωγούς όλους τους κατοίκους του νησιού.
Η Ε.Κ.Α. στηρίζει τον αγώνα τους μέχρι να αποκατασταθεί το δίκαιο των αιτημάτων τους.
Είναι καιρός πλέον να καταλάβουμε όλοι τι σημαίνει δημοκρατία και ποιος ο κεντρικός κορμός της.
Ε.Κ.Α.

ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Εμείς οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου Γαυρίου νιώθουμε μαθητές δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τους συμμαθητές μας στα αστικά κέντρα. Μετά τις συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες μας να βρουν ανταπόκριση τα αιτήματα μας αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του εκπαιδευτικού συστήματος γενικότερα και ειδικότερα με τις δυσμενείς συνθήκες, που επικρατούν στο δικό μας σχολικό περιβάλλον, αποφασίσαμε να λάβουμε πιο δραστικά μέτρα.
Μη έχοντας άλλη επιλογή, καταλήξαμε ομόφωνα στην απόφαση να πραγματοποιήσουμε κατάληψη του σχολικού μας κτιρίου. Θεωρούμε, όμως, χρέος μας να επισημάνουμε πως στόχος αυτής της κατάληψης δεν είναι να γίνει η τυρόπιτα από στρογγυλή, τρίγωνη, αλλά γιατί κρίνεται επιτακτική η ανάγκη λήψης δραστικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των δυσχερειών. Βασικά μας αιτήματα είναι τα εξής:
• Η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού διότι, αν και έχουν περάσει ήδη δύο ολόκληροι μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, το σχολείο μας εξακολουθεί να υπολειτουργεί με ελλείψεις στα βασικά μαθήματα. Πρακτικά έγινε υπεράνθρωπη προσπάθεια από τους καθηγητές μας να στελεχωθεί το λύκειο (και αυτό όχι πλήρως) και έμεινε το γυμνάσιο στο κενό!!!
• Με δεδομένο ότι το νέο εκπαιδευτικό σύστημα μας υποβάλλει εξέταση μορφής πανελλαδικών εξετάσεων και το σχολείο μας δεν πληρεί τις προυποθέσεις να μας προετοιμάσει κατάλληλα, απαιτούμε τη διαφορετική αντιμετώπισή μας σε σχέση με τους μαθητές των υπολοίπων σχολείων της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας. Πως οι μαθητές του γυμνασίου θα αντιμετωπίσουν την Τράπεζα Θεμάτων στο λύκειο; Πότε θα καλύψουν τα κενά; Πόση η ύλη μπορεί να αφομιώσει συμπυκνωμένα ο μαθητής; Αυτό δεν είναι δημοκρατία!!!!!!!!
• Μετά από όλα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τυχόν συγχωνεύσεις σχολείων στον τόπο μας, δηλώνουμε φανερά την εναντίωση μας για την πραγματοποίηση οποιονδήπωτε τέτοιων επιδιώξεων.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε πως στόχος του βήματός μας αυτού, δεν ήταν να κατακρεουργηθούν τα ήδη διαμελισμένα εβδομαδιαία προγράμματα, αλλά να χτίσουμε κάτι που θα κρατήσει ,περισσότερο από μια εβδομάδα κατάληψη, για τις επόμενες γενιές. Απλώς να ξέρουμε εμείς οι ίδιοι ότι προσπαθήσαμε και δε σταθήκαμε απαθείς. Στην προσπάθεια μας αυτή, ζητούμε από τους συντοπίτες μας να ταχθούν στο πλευρό μας κι όχι απέναντι μας και επιδιώκουμε να μην μείνουν άπραγοι αλλά να κινητοποιηθούν κι εκείνοι άμεσα!
Το δεκαπενταμελές του Γυμνασίου Τ.Λ. Γαυρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου